Jag skulle bara svara på ett sms…


– Är du Natasha?

Natasha är en vanlig ung kvinna som körde bil och skulle svara på ett sms. Medan hon knappade in bokstäverna drog bilen ut mot vägrenen. 

Där ute i vägrenen gick tre tonåringar. Alla tre blev påkörda. Två av dem dog. Den tredje svårt skadad. 

Natasha är från Ohio i USA. Hon har förstört minst 4 människors liv om man räknar med hennes eget, och troligtvis många fler liv om man inkluderar familjer och vänner. 

Natasha har blivit dömd till ett fängelsestraff för oaktsamhet i trafiken, vållande till annans död, vållande till annans skada och för att ha sms’at medan hon körde bil. 

Många som kör bil gör samma misstag. De sms’ar, läser inlägg på sociala medier, tittar på bilder som vänner lagt upp och till och med snapchatar. Allt medan de far fram i en dödsmaskin. I sina händer håller de ett dödligt vapen. Det räcker med en hastighet på 40 km/h för att utgången ska bli dödlig vid en påkörning. Tänk då när hastigheten ligger runt 90 km/h.

Vi har förvisso inte ett mobil-förbud i Sverige, än, men utgången blir densamma. När man kör och sms’ar eller har uppmärksamheten på sociala medier så försämras körförmågan radikalt. Det spelar ingen roll om man är man eller kvinna, van eller ovan förare, gammal eller ung. 

Om inte av någon annan anledning, så tänk åtminstone på din egna framtid. Lägg undan telefonen när du kör bil, alltid! Vem det än är som behöver få kontakt med dig så kan de vänta. Måste du svara så stanna bilen. Alternativet kan vara många år i fängelse, vånda över andra människors död som du orsakat och ett förstört liv. 

– Är du Natasha?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s