Förlåt. Älskade människa, verkligen förlåt.

TETRRF-00005210-001

Jag vill verkligen säga förlåt av hela mitt hjärta. Innerligt och kärleksfullt. Det är aldrig min mening att du ska få dåligt samvete för att jag är kreativ och ambitiös. Jag har aldrig tidigare ens funderat närmare kring din uppfattning om mig. Om du blir stressad för att jag lider av hög arbetsmoral så vill jag verkligen be om ursäkt. Det är absolut inte min mening. Jag vill att du ska må bra där du är och för den du är. Att jag har ett passionerat engagemang för mycket i livet har jag aldrig tidigare uppfattat som ett problem utan snarare tvärtom- en tillgång. Så förlåt.

Som socialliberal har jag svårt att se oss mötas på nån gyllene medelväg eftersom du har frihet att bestämma över ditt liv och agerande och jag har frihet att bestämma över mitt liv och agerande.

Jag kan inte tvinga dig att vara mer kreativ eftersom det snarare är en egenskap. Men du kan möjligen be mig sitta på mina händer för att du ska känna dig aningens mer nöjd med din insats och för att du ska känna dig aningens mindre stressad. Så, jag kan göra ett försök för din skull, så att du mår bra även om det kväver mig. För mig är det ett straff att inte få sätta händerna i någon fantastisk bröddeg som inte bara skänker väldoft utan också ger klara tankar och harmoni.  Men om jag ger dig dåligt samvete för att jag bakar allt mitt bröd så kan jag försöka att trappa ner. Att jag målade om och pimpade min fula brevlåda var enbart för att jag älskar att greja och för att jag liksom är för återvinning. Det var aldrig meningen att du skulle känna dåligt samvete för att din brevlåda har några skavanker.

Förlåt att jag anstränger mig och jobbar hårt. Jag gör det inte för att du ska få dåligt samvete. Verkligen inte. Och jag ger inte mitt allt för att ta ditt arbete, så andas ut. Och jag gör det inte heller bara för att kunna betala hyran. I så fall hade jag nöjt mig med heltid. Jag jobbar hårt för att kunna betala drift och räntekostnader, ha ny bil och för att kunna njuta av livets goda. Och för att kunna investera en del av intäkterna inför framtiden.  Jag ber verkligen om ursäkt om du känner dig kränkt av det. Jag är uppfostrad på det viset, att alltid göra mitt yttersta. Att sluta när jag är nöjd. Helst mer än nöjd. Jag är född kreativ och ambitiös och kan tyvärr inte skylla det på någon diagnos. För mig är det ett som straff att inte få arbeta ordentligt och nå dit jag är på väg. Men om det får dig att må bättre och känna dig mindre stressad av min ansträngning, kreativitet och ambition så kan jag försöka att trappa ner. För din skull. Jag har verkligen varit helt novis om den här konsekvensen. Men jag ser klarare nu. Och jag vill uppfattas som god. Jag vill uppfattas som en fin och omtänksam människa. Som ser sina medmänniskors bästa före mitt egna. På riktigt. Och av hela mitt hjärta.

Mina privata och politiska engagemang är många. Jag investerar mycket tid och ansträngning i andra människor och ser det alltså inte som att jag offrar tid. Jag vill be om ursäkt, för det är absolut inte min mening att det ska få dig att känna dig stressad eller att det ska få dig att känna dig värdelös. Men jag vill verkligen inte hellre åka och softa på ett SPA och ”ta det lugnt”. Ingenting får mig att känna mig så kvävd och värdelös som att bara göra ingenting. Men om det gör dig ont att jag gör gott, så förlåt. Jag kan försöka trappa ner. Om det får dig att må bra. Det är min kärleksfulla handling- av omtanke om dig.

Så, jag är inte ambitiös, kreativ passionist för att jag vill stressa dig eller för att du ska få dåligt samvete, utan för att jag älskar mitt galet härliga och berikande liv. Jag bor inte i hus för att du ska känna dig misslyckad utan för att jag trivs gott här och älskar mitt hem och med dagens ränteutveckling vore jag idiot om jag satte mig i en hyresrätt. Jag arbetar inte hårt för att det ska sticka i ögonen på dig utan för att jag älskar att nå mål och för att resultatet ger livet extra guldkant. Jag bakar inte små underverk för att du ska få ångest utan för att jag älskar det och för att det ger mig harmoni och även utlopp för min kreativitet. Jag missar inga möjligheter för att du ska känna dig stressad utan för att jag den dagen jag sitter där på äldreboendet inte ska ångra allt jag inte gjorde. Och jag vill inte leva eller dö bitter. Så förlåt älskade människa, verkligen förlåt om jag genom mitt leverne triggat mindre önskvärda känslor i ditt liv. Det är och har aldrig varit min avsikt. Aldrig. Jag har ens aldrig tänkt tanken att min ansträngning, passion, arbetsmoral och livslust skulle leda till problem för andra. Så förlåt, verkligen och innerligt förlåt älskade människa. Jag menar det av hela mitt hjärta och jag ska verkligen försöka skärpa mig. Till det bättre.

Tina Höstlycke
Livsglad, kreativ passionist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s